Har du brug for hjælp?

70 11 20 20

Har du brug for hjælp?

70 11 20 20

Gode råd

Gør dit fritidshus forårsklar

Når foråret melder sin ankomst, er det en god idé at undersøge sommerhuset for skader og samtidigt gøre sommerhuset klar til en ny sæson. Få vores tips til en simpel forårsrutine.

Få gode råd til at undersøge sommerhuset for skader, så det er klar til en ny sæson.

Er dit sommerhus klædt ordentligt på?


Luft ud og tjek for fugt

Efter flere måneder med kold, stillestående luft bør du lufte ud og tjekke for skimmel. Tjek for fugt i alle hjørner af huset og særligt hvis du har badeværelse med træ. Her er det godt at vide, at skimmel også kan gemme sig i skabene. Et indeklimakort viser, hvornår du skal lufte ud.

Tjek for frostsprængte rør

Vinteren kan være hård ved sommerhusets vandrør. Tjek for frostsprængninger på rør, pakninger eller varmtvandsbeholder. Åbn for vandet, og tjek om vandmåleren står stille, når cisternen i toilettet er fyldt op. Bevæger måleren sig, er det et tegn på brud/rørskade, og du bør derefter lukke for vandet igen.

Tjek for mus og skadedyr

Gennemgå køkkenskabe og skuffer for tegn på skadedyr. Hvis der er muselort, skal du bekæmpe dem øjeblikkeligt med fælder og tjekke, om musene har gnavet i ledninger. Udenfor bør du fjerne løse blade, der ligger op ad huset, da de kan skjule skadedyrenes indgang til huset.

Tjek tag og tagrender

Udenfor skal du tjekke, at tagrenderne ikke er tilstoppede. Ved store regnskyl kan det løbe over og ned af huset. Tjek samtidig for tagskader og grene. Hold også øje med, om der er revner i tagmaterialet, og om teglsten ligger skævt.

Tjek sokkel og facade

Tjek om soklen er intakt. Frost kan medføre, at pudsen skubbes af soklen og derfor suger mere fugt, og så kan man få fugt inde i huset. Hvis du har et træsommerhus, skal du også tjekke, om facaden har fået alger eller revner, for så kan der også være fugt. Særligt udsatte steder er bunden af huset og under vinduer. Ved mistanke om råd kan du prøve at stikke en syl eller en lille skruetrækker i træet. Går værktøjet nemt igennem er træet råddent og skal udskiftes.

Dokumentation af skade – sådan gør du

  • Gem kvitteringer for udgifter til evt. begrænsning og oprydning.  
  • Tag billeder eller optag film af skaderne fx med din telefon. 
  • Gem de ødelagte ting, du ønsker erstatning for - så kan vi se dem, inden de evt. kasseres.
  • Hav dit policenummer parat, når du anmelder din skade. 

Du kan altid anmelde skader på dit hus online. Her kan du også vedhæfte dokumentation som billeder og kvitteringer.