Børn og unge på nettet
Dit barn er måske mere rutineret i at bruge sociale og digitale medier end dig – men der er stadig brug for din støtte til at begå sig og beskytte sig på nettet.
Børn og unge på nettet
Dit barn er måske mere rutineret i at bruge sociale og digitale medier end dig – men der er stadig brug for din støtte til at begå sig og beskytte sig på nettet.
Her er gode råd til børn og forældre og links til mere hjælp og viden.
Hvordan hjælper vi som forældre bedst vores børn og unge på nettet? Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Center for Digital Pædagogik giver en række gode råd:
Kilde: alleforenmodmobning.dk – et samarbejde mellem Børns Vilkår, Børnerådet og Red barnet
Udsat for digital mobning? Her kan dit barn få hjælp
Digital mobning – fx med nedsættende bemærkninger, seksuelle hentydninger, rygtespredning eller deling af krænkende fotos på nettet – kan dit barn få hjælp til:
Se den udførlige guide 'Der er så meget forældre ikke forstår', målrettet forældre til 7-12-årige, som Medierådet for Børn og Unge, Red Barnet og Center for Digital Pædagogik står bag.
Hvad siger loven?
Få klar besked om, hvad lovgivningen siger om fx chikane, mobning, diskrimination, billeder og samtykke – og hvornår en politianmeldelse eller underretning er på sin plads.
Læs Red Barnets vigtigste regler
Se flere anbefalinger på:
Det er svært at gardere sig 100 % mod svindel og digital mobning på sociale medier. Men du kan gøre flere ting for at beskytte dit privatliv på de sociale medier.
Kilde: borger.dk
Vi har samlet en liste over gode råd, så du og din familie kan få et overblik over, hvad I kan gøre, for at holde styr på sikkerheden, når I er online. Læs mere om phishing e-mails, beskyttelse af personoplysninger og meget mere.
Forbrugerrådet Tænk udbyder en gratis app, der hjælper dig mod IT-trusler. Appen er udviklet af Forbrugerrådet Tænk i et samarbejde mellem Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden.